Микроблейдинг и Микропигментация

Микроблейдинг

Щастливи са тези, които природата е надарила с плътни, изразителни вежди. За останалата част на помощ идват перманентния грим и микроблейдинг.

При тази техника се получават максимално естествени вежди, като със специална писалка се рисува всяко косъмче поотделно. Използват се само натурални пигменти. Косъмчетата изрисувани с микроблейдинг изглеждат като ваши, веждите приемат красива и натурална форма.

Какво всъщност стои зад името микроблейдинг?
„Мiсrо“ – малък, „Вlade“ – нож, острие. В ръцете на талантлив и опитен майстор, малкият нож се превръща в „магическа пръчка,, На запад микроблейдингът на вежди се нарича още „бродерия”. Техниката е толкова финна, че създава асоциации с художествената прецизност!

Ако имате редки вежди, частична липса на косъмчета в тях или не ви харесва формата, която имат, време е да се поинтересувате за микроблейдинг.

 
Микроблейдинг или 3D вежди “косъм по косъм” е японски ръчен метод за рисуване на косми върху зоната на веждите върху лицето, чрез който получавате естествено изглеждащи вежди, които не се налага да оформяте и попълвате с молив всеки ден. При този метод чрез много фини игли се поставя пигментно вещество в базалната мембрана между епидермиса от дермата. Тяхната дълготрайност зависи от типа кожа и поддържането на веждите, обикновено това е 1 – 1.5 г. Процедурата отнема 1 – 2 часа.

Микроблейдингът е двуетапна процедура, при която след ретуша (прави се 4-6 седмици след първата процедура) и пълното заздравяване на кожата се вижда крайният резултат.

Микропигментация

 
Микропигментация на очи (очна линия) :

 • Оптична корекция на смъкнати ъгли на очите
 • Създава се ефект на по-гъсти мигли
 • Отварят се (уголемяват се) оптически по-малките очи

Микропигментация на вежди:

 • Възстановяване на веждите в първоначалната им форма, ако са много тънки, къси, редки или в случай на липса (алопеция)
 • Лифтинг ефект, зрително открояване на окото и придаване на изразителност на погледа
 • Корекция на асиметриметрични вежди,корекция на цвят или форма.

Микропигментация на вежди “пудра ефект ” – получават се едни по-подчертани и изразителни вежди, при които се виждат само вашите естествени косъмчета, а кожата около тях е „оцветена“.

Безболезнена и комфортна за клиента процедура, подходяща за очи, вежди, устни.
Ефекти от процедурата:

 • коригиране
 • акцентиране
 • поправяне на асиметрията
 • придаване на хармоничност

Микропигментация на устни :

 • Промяна на формата на устните
 • Корекция на асиметрията
 • Засилване на цвета на целите устни или само контур. За най-естествен резултат контура се прелива леко във вътрешната част на устната, за да не изглежда като черта
 • Оптическо увеличаване обема на устните- при тази техника е възможно и леко уголемяване на устните.

 

Промо пакет

Микроблейдинг + Микропигментация

Ретуш

Процедурата се провежда в 2 стъпки. 

Първата е изрисуване на косъмчетата с много финни игли (3 пъти по – тънки) от иглите за татуиране. Поставя се пигментно вещество в базалния слой между епидермиса и дермата. 

Втора стъпка : В периода от 25- 30 дни след регенерация на кожата се прави така наречения ретуш (повторение на процедурата) за затвърждаване на първоначалните резултати. Ако има леко избледнели косъмчета, се повтарят. На всяко отделно косъмче се обръща специално внимание.
 
Трайността на ефекта зависи най-вече от типа на кожата. При клиенти със суха кожа ефектът е най-траен. А при смесена или мазна кожа клиентите се радват на страхотни вежди около 9-12 месеца.

Top